Over

We vieren het 100 jarig bestaan van de biologisch dynamische landbouw. En natuurlijk doen we dit op de plek waar al 77 jaar nieuwe biodynamische en biologische boeren worden opgeleid. Iedereen die zich verbonden voelt met de biodynamische beweging, de biologische landbouw, Demeter en Warmonderhof is van harte uitgenodigd!

De dag gaat om lekker en gezond eten, om samenkomen en elkaar ontmoeten. Midden op het erf van Warmonderhof, omgeven door de toekomstige generatie boeren en tuinders – met een verrassende randprogrammering, livemuziek, activiteiten en voldoende rust en ruimte om er met elkaar optimaal van te kunnen genieten.

De Landbouwcursus in 1924 vormt het begin van de ontwikkeling van de biodynamische landbouwbeweging.

In de biodynamische landbouw is de bodem de basis: de structuur en vruchtbaarheid worden versterkt en opgebouwd door dierlijke mest, compost, vruchtwisseling en de toepassing van preparaten. De integriteit van dieren staat centraal door ze te laten eten en bewegen naar hun eigen aard. Om de samenhang tussen mens, dier, plant en bodem te versterken, wordt een gemengde bedrijfsvoering beoogd.

Gestreefd wordt naar een evenwichtig en veerkrachtig boerenbedrijf, waarbij landbouw niet alleen wordt gezien als een bron van voedsel; maar ook oog heeft voor eerlijke sociale en economische verhoudingen.

In de afgelopen jaren hebben talloze boeren, tuinders, telers, ondernemers, koks, consumenten, onderzoekers, docenten, bestuurders, studenten, winkeliers, adviseurs en handelaren zich verbonden met de biodynamische en biologische landbouw. En daarom is ieder van hen welkom op 19 mei 2024 op Warmonderhof!

Het BD Feest van de Eeuw is onderdeel van een reeks aan landelijke activiteiten in het kader van honderd jaar biodynamisch. Zo zijn er diverse excursies, een wetenschappelijk congres en tal van activiteiten op boerenbedrijven en winkels. 

Meer activiteiten bekijken in het kader van 100 jaar biodynamisch?

contact

1 + 12 =